All jobs

Partner Manager (SaaS) - Dutch speaking

Sales
Netherlands, Rotterdam
Loes Leeuwenkamp
Corporate Recruiter - EMEA/APAC
Apply now

Bij Sana Commerce zetten we ons in voor een inclusieve werkomgeving en erkennen we dat ons diverse personeelsbestand een van onze sterkste punten is.  

Jouw rol:

Als Partner Manager onderhoud en breid je ons partnernetwerk in België, Frankrijk en Nederland uit. Je bent het gezicht van Sana Commerce voor onze partners, zowel op events, op locatie als remote in online meetings.Binnen Sana Commerce werk je nauw samen met onze Account-Executives, die opvolging geven aan de geïdentificeerde kansen bij onze partners. Samen met de afdelingen marketing, finance, support, product en delivery werk je aan het realiseren van succesvolle partnerschapen.  
Sales binnen dit segment vraagt om maatwerk: je moet onze b2b e-commerce-oplossing kunnen presenteren, maar moet ook kunnen toelichten op welke manieren onze oplossing kan worden aangepast aan de exacte behoeften van onze klanten.

Om succesvol te zijn in deze rol zijn we op zoek naar iemand die out of the box kan denken, sterke overtuigingsvaardigheden heeft en afstemming zoekt tussen interne en externe stakeholders die bij een project betrokken zijn. Het kunnen opbouwen van langdurige relaties is cruciaal, aangezien de gemiddelde verkoopcyclus drie tot zes maanden duurt. Het hebben van een gezonde dosis uithoudingsvermogen is nodig om onze partners te blijven stimuleren, om actief te blijven en van prospects (hun klant) een Sana Commerce klant te maken.

 • De huidige partnerschappen van Sana succesvoller maken door ons Partner Success Programma te implementeren;
 • Het partnernetwerk van Sana in de BNL-FR-regio uitbreiden door nieuwe partnerschappen met resellers te vinden en op te bouwen;
 • Succesvol zijn betekent samen meer zaken doen; belangrijkste indicatoren om dit te bereiken zijn: partner pipeline, de mate van partner betrokkenheid & activiteiten en partner-NPS;
 • Succesvol onboarden van nieuwe partners en ze helpen om ze zo snel mogelijk up and running te worden;
 • Bestaande en verouderde partnercontracten herzien en heronderhandelen;
 • Het vinden van Implementatie- en/of SDK-partners en deze onboarden en ze succesvol maken;
 • In samenwerking met Field Sales & Marketing het initiatief nemen voor partner pipeline activiteiten om te laten groeien;
 • Identificeren en opzetten van out-of-the-box samenwerkingsverbanden met andere ISV's/SSP's die onze verkoop in de BNL-FR regio stimuleren;
 • Aanspreekpunt voor onze partners, jij bent de schakel tussen Marketing, Sales, Projecten, Finance & Product afdeling voor onze partners, en indien nodig ook het escalatiepunt.

Wat wij bieden:

 • Persoonlijke ontwikkeling. Wij hebben een sterke ambitie en wil om te groeien, , en vinden daarom dat jij ook de kans moet krijgen om te groeien. We hechten veel waarde aan learning & development voor al onze medewerkers. Van ‘learning on the job’ tot training en coaching.  
 • Onboarding en buddy programma. Starten bij een nieuwe werkgever is leuk, maar natuurlijk ook spannend. Daarom willen we dat jij je snel thuis voelt in onze organisatie. Hoe we dat doen? We hebben een algemene onboarding en je wordt gekoppeld aan jouw eigen buddy waar je terecht kunt met al je vragen. Daarnaast krijg je ook nog een specifieke onboarding voor jouw rol en functie binnen ons bedrijf. 
 • Ondernemerschap. Als snelgroeiende internationale scale-up die software verkoopt, staat ondernemerschap bij ons centraal. Wij moedigen onze medewerkers daarom aan om met nieuwe initiatieven en ideeën te komen. We houden ervan om met elkaar samen te werken naar succes. 
 • Health & wellbeing. Wij geloven dat iedere medewerker op zijn of haar best moet kunnen zijn. Dus daar helpen we graag een handje bij, zowel fysiek als mentaal. Wij voorzien je van de dagelijkste vitaminen met vers fruit op kantoor. Daarnaast bieden we wekelijkse bootcampsessies en verschillende workshops die gericht zijn op health & wellbeing. 
 • Leuke extra’s. We bieden flexibele werktijden, vrijdagmiddagborrels in onze eigen bar (om de maand zijn dit themaborrels inclusief diner), tafeltennis, maandelijkse stoelmassages, tosti lunches en nog veel meer. Wil je hier meer over weten? Check dan onze Employeeguide! 

Jouw profiel:

 • Opleiding: Je hebt minimaal een hbo-opleiding afgerond;
 • Je spreekt vloeiend Nederlands, Engels, Frans is een pre;
 • Sales ervaring: Minimaal 3 jaar ervaring in sales/ partner management in de software-industrie of vergelijkbaar;
 • Sterke communicatieve vaardigheden: je snapt als geen ander wat de klant nodig heeft, je weet de vraag achter de vraag te stellen. Je zorgt dat er geen ruimte is voor interpretatie en je bent in staat om te communiceren met partners van diverse levels, van C-level tot managementteams;
 • Netwerker: Je bent in staat om duurzame samenwerkingsrelaties op te bouwen aan de klantzijde en ze te ondersteunen bij het doorvoeren van veranderingen;
 • Enterpreneurial skills:  Je bent energiek, volhardend en vol passie over de potentie van B2B-commerce en je kunt niet wachten om marktaandeel voor Sana Commerce te winnen. Hoe ga je dit doen? Je slaat niet de gemakkelijke en traditionele weg in, jij experimenteert met onbekende paden om zo tot de beste resultaten te komen.

Over ons:
Het begon allemaal in 2007 met een pizza en een plan.  Op een avond in Rotterdam kwamen vijf mensen bij elkaar onder het genot van een pizza. Ze waren toen al druk bezig B2C-bedrijven te helpen groeien met e-commerce. Maar ze zagen ook dat er nog geen e-commerceplatform was dat echt tegemoetkwam aan de eisen van B2B-bedrijven. Geen enkel platform maakte gebruik van de logica en gegevens die het bedrijf al had opgebouwd. Vervelend genoeg was de enige oplossing om alles te dupliceren.   

Dus, met de pizza in de hand, besloten ze om hier wat aan te doen en een uniek B2B-e-commerceplatform te ontwerpen. Ze gingen terug naar de basis en onderzochten welke systemen B2B-bedrijven nodig hadden om hun bedrijf te runnen. In het middelpunt vonden ze het ERP-systeem. Wat nou als…? Wat nou als we niet beginnen met de webshop, maar met het bestaande ERP-systeem van het bedrijf? Wat nou als we hun ERP omtoveren tot de motor die de webshops aandrijft?   
 
En zo was Sana Commerce geboren.  

Onze kernwaarden:

 • Wat betekent het om onderdeel te zijn van het Sana Team? Dat wordt duidelijk uit onze kernwaarden – het zijn onze meest belangrijke overtuigingen waar wij naar zoeken in nieuwe collega’s en de basis van onze bedrijfscultuur. Ze begeleiden ons in het maken van onze beslissingen en ze definiëren de persoonlijkheid van onze organisatie. 
 • Ondernemend. Ons bedrijf is ontstaan omdat een paar mensen een goed idee hadden en dat tot leven brachten. Diezelfde ondernemersgeest heerst nog steeds binnen ons bedrijf en daarom blijven we elk jaar groeien en bloeien. 
 • Resultaatgericht. Er is geen ontkennen aan: bij Sana zijn we vrij ambitieus. We stellen uitdagende doelen en doen er alles aan om ze te bereiken. Maar resultaatgericht zijn, is meer dan alleen KPI’s. Het gaat om het creëren van toegevoegde waarde, het aanpakken van uitdagingen en het ondersteunen van onze collega's bij het bereiken van hun doelen. 
 • Commited. We zijn bezig voor de lange termijn. We geloven altijd in ons product, in onze belofte en in onze mensen – in goede én in slechte tijden. 
 • Team spirit. We houden van samenwerken, van elkaar leren en successen vieren. Bij Sana wil iedereen graag collega’s helpen. Successen zijn altijd een teamprestatie. 
 • Leergierig. Medewerkers van Sana Commerce zullen je altijd vertellen wanneer ze iets weten, en wanneer niet. Als ze iets niet weten zullen ze hun best doen om erachter te komen. Ze zijn constant op zoek naar verbetering en dagen zichzelf uit om meer te leren. 

Let new adventures begin!

Application Procedure

Applying procedure
Online Assessment &
Recruiter Interview

With the assessment, we’re measuring your learning agility. Did we click? Then our recruiters would love to get to know you better.

Applying procedure
Hiring Manager
Interview

Meet your future manager and ask them anything about the role you’re applying for, about Sana Commerce and the culture.

Applying procedure
Business Case

It’s based on real scenarios and information — you need to prepare a business case. This is done to assess the love for your future role and your skills. One of your future team members will also join this meeting.

Applying procedure
Final Interview with MT-member

We close our hiring process by introducing you to a member of our management team.